Переселенцю, який кричав на вокзалі у Лозовій «Слава Росії», вручили підозру

Чоловік переїхав зі Слов'янська.

Житель Донеччини розповідав про «руський мир».

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 58-річному жителю Слов’янська (Донеччина), який на вокзалі у місті Лозова висловлював підтримку Росії. Як виявилося, чоловік знаходився у Лозовій як переселенець. На вокзалі перебував п’яним.

«В стані алкогольного сп’яніння порушник в приміщенні залізничного вокзалу станції «Лозова» під час спілкування з працівниками поліції та черговою по станції висловлював свою підтримку діям країни-агресора та президенту рф», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, це сталося на початку липня цього року. Чоловік, зокрема, кричав «Слава Росії» при співробітниках вокзалу й поліцейських, поки це не припинила поліція.

«Дізнанням встановлено, що підозрюваний, будучи проросійськи налаштованим, розповідав про «переваги» так званого «руського миру». Підтримуючи загарбницьку політику держави-агресорки, чоловік публічно висловлювався на підтримку дій рф», — повідомили у прокуратурі.

Підозру чоловікові оголосили за  ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові затримали 55-річного чоловіка, який поширював у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» публікації та відео із виправдовуванням збройної агресії Росії проти України та дискредитацією української армії. Зокрема, було відео про російських «визволителів».

Джерело

Новости Харькова