Отримав медаль за роботу під обстрілами: історія комунальника теплових мереж з Харкова

За інформацією: Суспільне Харків.

Начальник управління ремонтів «Харківських теплових мереж» Рагуф Мамедов. Березень 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Працівник "Харківських теплових мереж" Рагуф Мамедов отримав медаль "За оборону міста-героя Харкова", бо працював під обстрілами та відновлював тепломережі у Харкові.

Рагуф Мамедов — начальник управління ремонтів "Харківських теплових мереж". Попри обстріли та невідомість 24 лютого 2022 року пішов на роботу.

"Персонал, з яким я працюю, звик, що я постійно на роботі. Вони чекали на мене. По-іншому я не міг. Нас вчили, що командир повинен бути попереду на білому коні", — каже Мамедов

Медаль, яку отримав за роботу під обстрілами Рагуф Мамедов. Березень 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Комунальник розповідає, з початком повномасштабної війни у цехах залишилися 30 людей з 200.

Через російські обстріли весь час виникали дефекти на тепломережах, виїжджати на ремонти доводилося навіть вночі, згадує Рагуф.

"Якщо на вулиці чотири-п'ять градусів морозу, то протягом чотирьох годин мережі у багатоповерхівках починають замерзати", — пояснює начальник управління ремонтів.

Працівники тепломереж Харкова. Березень 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Рагуф Мамедов згадує, у березні 2022 року "латали" труби 15 годин — тоді будинок та тепломережі на Салтівці пошкодив російський снаряд.

"Було чутно вибухи. Все тремтіло, але ми як працювали, так і продовжили працювати. Пощастило зварювальникам, вони працювали в масках, плюс шумно, то вони нічого не чули", — згадує Рагуф.

Труби, які лагодили комунальники у березні 2022 року. Березень 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

Комунальник каже, через російські обстріли й досі залишається багато роботи — його колеги усувають дефекти та відновлюють пошкоджені котельні.

Новости Харькова