ООН допомагає відновити 21 заклад освіти на Харківщині

Сотні шкіл області постраждали від російської агресії.

За сприяння міжнародних партнерів вже завершено ремонт у 6 закладах освіти.

За допомоги Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) цьогоріч відновлюється 21 заклад освіти, що мали легкі пошкодження внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

«На території Харківської області велика кількість закладів освіти постраждала внаслідок військової агресії. Тому всі наші зусилля спрямовуємо на їхнє відновлення. Так, за сприяння ЮНОПС у 6 закладах освіти ремонтні роботи завершені, у 2 закладах ще ведуться. По 13 об’єктах роботи будуть закінчені наступного року», — розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Окрім того, спільно з ЮНОПС для 15 закладів освіти закуплять необхідні меблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через війну на Харківщині пошкоджені 640 закладів освіти

«Один з найголовніших аспектів у відновленні — облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти. Наразі за сприяння міжнародних партнерів проведено роботи щодо облаштування 7 таких шелтерів до кінця 2023 року. Продовжуємо співпрацю у цьому напрямку», — прокоментувала директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Ольга Безпалова.

Цього року за рахунок різних джерел фінансування вдалося закупити 20 автобусів, серед яких один призначений для маломобільних груп населення. Крім того, завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Данії до кінця року для 11 територіальних громад області мають придбати 11 шкільних автобусів. Загальна потреба на Харківщині — це ще 143 автобуси. 

Як писав KharkovNEWS.info, ООН купила машину для розмінування. Техніка працюватиме на сільгоспземлях Харківщини.

Джерело

Новости Харькова