Олег Синєгубов показав бомбосховище неподалік Харкова

За словами голови ХОВА, захисна споруда готова на 60%.

Захисну споруду у Люботині планують побудувати до нового навчального року.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов показав бомбосховище, яке будують у місті Люботин Харківського району. За його словами, захисна споруда наразі готова на 60%. Загальна сума будівництва складає 72,9 мільйона гривень, кошти надали із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії проти України та обласного бюджету.

«У 2023 році в захисній споруді були завершені бетонні роботи, також виконана теплоізоляція. Цей об’єкт має гарні темпи будівництва, плануємо до нового навчального року завершити та підготувати для навчання. Наша мета — створити безпечне середовище у кожному закладі. Окрему увагу приділяємо безбар’єрному простору, зокрема, облаштуємо ліфт для маломобільних груп населення», — Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відкрився перший за час війни ліцей: як це стало можливим

Виконавець робіт Владислав Худокормов розповів, що глибина закладання захисної споруди складає від чотирьох до семи метрів залежно від рівня наявності ґрунту. Стіни мають товщину 400 міліметрів і посилене армування. Зараз будівельники роблять внутрішнє оздоблення та влаштовують захисну бетонну стяжку. Потім будуть робити гідроізоляцію, утеплювати споруду та виконувати благоустрій. На місці робіт є трансформатори, за допомогою яких можуть обігрівати бетон, тому будівельники продовжують роботи навіть під час морозів.

За інформацією ХОВА, школа, на території якої будують захисну споруду, була обстріляна у травні 2022 року. Росіяни завдали по ній чотири удари.

Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, підземна школа у Харкові має запрацювати із 1 березня, займатися у ній зможуть і школярі, і дошкільнята. У місті продовжують будувати підземну школу в Індустріальному районі.

Джерело

Новости Харькова