Олег Синєгубов обіцяє повідомити про необхідність евакуації з Харкова заздалегідь

Поки евакуація проводиться з лінії фронту.

Російські окупанти намагаються повернути раніше втрачені території Харківської області.

Можливий наступ загарбників очікується з кількох напрямків. Зараз російські військові обстрілюють населені пункти Харківської області вздовж усього кордону. За добу під обстріл потрапляють від 12 до 30 населених пунктів. Наразі евакуація проводиться із населених пукнтів на лінії фронту. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю «Фактам».

«Ми проводимо евакуацію з лінії фронту, оскільки там тривають активні бойові дії. Ворог, зокрема, намагається відвоювати свої території, які він втратив, або позиції, які займав навесні 2022 року. Але наші військові стоять, свої позиції міцно тримають, і ми розуміємо, що у нас вистачить сил і на цю чергову спробу. Справді, ми очікуємо, прораховуємо можливий наступ на декількох напрямках», — сказав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія не перетинала кордон у Харківській області

Харків’янам поки не пропонують евакуюватися. Якщо ризики для мешканців Харкова будуть, про це повідомлять.

«Щодо евакуації міста Харкова, то наразі такої необхідності або ризиків ми не бачимо, — зазначив Синєгубов. — Звісно [повідомимо про ризики — ред.], тим паче, що в нас вже є досвід, у нас є повна комунікація з «Укрзалізницею», у нас є чітке розуміння шляхів евакуації».

Як писав KharkovNEWS.info, раніше Олег Синєгубов повідомив про те, що російські окупанти активізувалися на Куп’янському та Дворічанському напрямках. Попри це українська армія тримає оборону, ворог зазнає втрат і відходить.

Джерело

Новости Харькова