Окупанти завдали авіаудару по Харківщині

ЗСУ не дають росіянам змоги посунутися до Осколу на Куп`янському напрямку.

Минулої доби окупантські війська завдавали ударів по цивільних і позиціях ЗСУ.

На Слобожанському напрямку з різних видів озброєння били по населених пукнтах вздовж українсько-російського кордону. Зокрема, за повідомленням Генштабу, постраждали Козача Лопань, Мала Вовча, Амбарне та Бологівка.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районі Шийківки (село на південь від Борової).

«Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Путникове, Фиголівка, Подоли та Кислівка», — йдеться у звіті Генштабу за минулу добу.

Удень 4 серпня обстріляв прифронтове село Петропавлівка у Куп’янському районі, мйже відразу виникли 2 пожежі.

Як повідомили у ГУ ДСНС на Харківщині, одне возгоряння трапилось на території фермерського господарства, де горіли господарча споруда та будівля зерносушарки, що не експлуатувалась, на загальній площі 400 кв.м. Загасити пожежу вдалося о 14:05.

Майже одночасно виникла ще одна пожежа.

«Ще до її повної ліквідації одне відділення рятувальників вирушило на гасіння другої пожежі у тому ж селі. На території приватного домоволодіння також горіла господарча споруда. Площа горіння склала 70 кв.м. Дану пожежу загасили о 15:12. Жертв та постраждалих немає», — повідомляють у ДСНС.

За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, протягом доби постраждалих серед цивільного населення не було.

Як писав KHARKIV Tоday, останні кілька тижнів окупанти без перестану атакують на Куп`янському напрямку, намагаючись повернути собі втрачені під час українського контрнаступу восени 2022 року позиції.

«Мета ворога — відтягнути на ці напрямки [Куп’янський, Лиманський, Сватівський — ред.] наші сили з напрямку наступу та прорвати нашу оборону. Крім того, на Куп’янському напрямку ворог поставив собі за мету — повернення втрачених восени минулого року територій. Це складна і виснажлива боротьба, але наші оборонці не дають можливості ворогу реалізувати його плани», — зазначила Маляр.

Джерело

Новости Харькова