Окупанти намагалися наступати на Харківщині

Загарбники хотіли піти на Синьківку.

Минулої доби Росія била по Харківському, Куп’янському, Чугуївському та Ізюмському районах.

На Куп’янському напрямку російські окупанти намагалися наступати у напрямку села Синьківка, спроба була безуспішною. Крім того, вони завдали авіаудару неподалік Кислівки та обстріляли з мінометів і артилерії Одрадне, Колодязне, Красне Перше, Фиголівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Масютівку, Кислівку й Берестове.

«На лінії зіткнення ворог здійснив чергову спробу просунутися в напрямку с. Синьківка, але отримав відсіч та відступив з втратами», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, на Слобожанському напрямку під авіаційними ударами перебували села Огірцеве та Плетенівка у Вовчанській громаді (Чугуївський район). Із мінометів та артилерії били по населених пунктах Уди, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Плетенівка, Тихе, Варварівка, Бударки, Чугунівка та Амбарне.

У селі Кругляківка (Куп’янський район) пошкоджень зазнали щонайменше три житлових будинки, господарчі споруди, магазин, зруйнована сільськогосподарська техніка фермерського господарства. У Петропавлівці загорівся житловий будинок, у Куп’янську виникла лісова пожежа. На Чугуївщині пошкоджені будівлі приватного домогосподарства, розташованого у селі Бударки. Унаслідок обстрілів минулої доби постраждалих немає.

Як писав KharkovNEWS.info, найбільше обстрілів на Сході України зафіксовано на Лимано-Куп’янському напрямку. Російські військові 21 червня завдали понад 500 ударів по позиціях української армії на Лимано-Куп’янському напрямку. Обстріли здійснювали з артилерії та авіації. Українська армія дала відсіч. Росіяни понесли втрати у живій силі та техніці.

Джерело

Новости Харькова