Нові школи у Харкові будуватимуть за рахунок іноземних інвесторів

Чотири навчальні заклади неможливо відремонтувати.

Інвестори дадуть гроші на будівництво шкіл, які були зруйновані.

Чотири школи в Харкові зруйновані повністю, їх неможливо відновити, треба будувати заново. Йдеться про 134 школу, у якій в лютому 2022 року засів російський десант. Тоді, щоб знищити ворога, оборонцям Харкова довелося підпалити навчальний заклад. Також не підлягають відновленню школи №№, 46, 47 і 78, зруйновані ворожими ракетними обстрілами. 

«Ми зараз працюємо над цим питанням, шукаємо інвесторів, але мають бути інвестори дуже серйозні, бо це — побудувати школу з нуля. На дві школи вже є іноземні інвестори, які зацікавились і вивчають питання. Вони не звітують перед нами, скільки це буде коштувати, але ми уявляємо, що це колосальні гроші, бо будівництво буде згідно останніх ДБНів, там має бути бомбосховище справжнє — це мають бути надсучасні школи», — розповіла директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко.

У 2022 році в Харкові відремонтували 48 пошкоджених будівель навчальних закладів: 33 школи та 16 дитячих садків. Зараз роботи йдуть на 50 об’єктах. У першу чергу відбудовують школи, куди ходило багато учнів, або ті, які — єдині в своїх мікрорайонах. 

Як писав KharkovNEWS.info, кількість учнів харківської школи в метро збільшилась на 20% за чверть.

Джерело

Новости Харькова