На звільнених територіях Харківщини відновили 50% пошкоджених газових мереж

125 звільнених населених пунктів вже з газом.

Більшість сіл та селищ, які ули звільнені під час вересневого контрнаступу, вже мають газ та електрику.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Газопостачання подається до 125 населених пунктів, близько 50% від загальної кількості газових мереж відремонтували. У деяких населених пунктах на півночі Харківської області поки що не відремонтували мережі, бо території заміновані. У Вовчанськ вів газогін з території Росії, тому відновити газопостачання там неможливо.

До електрики частково або повністю підключено вже 383 населені пункти. Усього, за даними Харківської обласної військової адміністрації, під час контрнаступу ЗСУ звільнили 544 населених пунктів області. У деяких з них не лишилось мешканців, інші, такі як Дворічна, знаходяться на лінії фронту, тому світла та газу там немає.  Як писав KharkovNEWS.info, на деокупованих теритторіях Харківщини без світла залишаються близько 35 000 людей. За офіційною інформацією, світло їм зможуть повернути за кілька місяців: мережі знищені на 80%, йде розмінування територій.

Мобільним зв’язком та інтернетом забезпечені мешканці 289 звільнених від ворога населених пунктів. На деокупованих територіях відновлено роботу 133 медичних закладів області. Всі вони працюють у штатному режимі з 08:00 до 15:00.

 

Джерело

Новости Харькова