На війні загинули двоє захисників із Харківщини

Україну захищали жителі Харківського та Ізюмського районів.

Олексію Федорову було 34 роки, Данилові Маслюку — 22 роки.

13 березня під час виконання бойового завдання біля села Бердичі Покровського району (Донеччина) загинув Олексій Федоров. За інформацією Роганської селищної ради, народився військовий у 1990 році. У Збройних силах України служив на посаді старшого навідника 1-го гранатометного відділення, мав звання старшого солдата.

«Олексій був яскравою особистістю, відзначався своєю добротою, сміливістю та величною силою духу. Його героїчні вчинки на полях бою стали прикладом мужності та відданості», — зазначили у Роганській селищній раді.

Олексій Федоров. Фото: Роганська селищна рада

Ще один захисник — Данило Маслюк. Народився 21 червня 2001 року у селищі Андріївка Ізюмського району. Навчався у місцевій школі №2, після 9-го класу вступив до Слобожанського професійно-технічного коледжу (спеціальність — електрозварювальник-плиточник). Працював на будівництві у Харкові.

На військову службу його призвали 30 жовтня 2022 року. Він підписав контракт, став навідником гармати. На початку 2024 року перейшов до іншого підрозділу і почав служити на посаді кулеметника. Загинув 24 лютого, коли намагався врятувати пораненого побратима. Це сталося на Бахмутському напрямку.

«Весь 2023 рік його підрозділ на полігоні Старичі займався підготовкою та ремонтом танків, артилерійських систем та САУ для відправки їх на фронт. На початку 2024 року Данило перевівся у піхотний підрозділ кулеметником, де виконував завдання на Бахмутському напрямку поблизу села Іванівське. В ніч на 24 лютого 2024 року займався евакуацією поранених з зони бойових дій. Рятуючи пораненого побратима, він сам потрапив під мінометний обстріл, де отримавши смертельне поранення, на жаль, загинув… Данило був чуйною людиною, завжди приходив на допомогу, мав повагу товаришів», — розповіли у Донецькій селищній територіальній громаді.

Данило Маслюк. Фото: Донецька селищна громада

Як писав KharkovNEWS.info, військовий із Харківщини Віталій Єресько отримав осколкове поранення під час виконання бойового завдання біля села Веселе у Бахмутському районі Донеччини. Від отриманого поранення боєць помер 8 березня.

Джерело

Новости Харькова