На Салтівці затримали чотирьох потенційних мародерів

Компанія прийшла начебто подивитися наслідки ракетної атаки.

Правопорушники заявили, що хотіли подивитися пошкоджений ТРЦ.

Увечері 23 січня до поліції охорони надійшло повідомлення на пульт централізованого спостереження про те, що у пошкодженому через обстріл торговельно-розважальному центрі у Салтівському районі спрацювала сигналізація. За адресою виїхали поліцейські. Охоронець повідомив, що у ТРЦ перебувають четверо людей.

На місці поліцейські з’ясували, що порушники — це двоє 28-річних чоловіків, 18-річна і 23-річна жінки, вони є мешканцями Харкова та Вовчанської громади. Двох порушників, чоловіка й жінку, затримали на першому поверсі ТРЦ, ще двоє ховалися на третьому.

«На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Харківського районного управління № 2 ГУНП в Харківській області. Причини проникнення на об’єкт група молодих людей пояснила бажанням подивитись на руйнування, адже зранку цей заклад постраждав внаслідок ракетного удару», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Поліцейські нагадали про заборону несанкціоновано пробиратися на пошкоджені унаслідок обстрілів об’єкти. Таке будуть розцінювати як спробу мародерства. Окрім цього, це небезпечно для людей, оскільки конструкції зруйнованих будівель можуть обвалитися.

Як писав KharkovNEWS.info, уранці 23 січня Харків потрапив під російську атаку двічі — о 4:00 і 7:00. Росіяни здійснили комбінований обстріл балістичними ракетами і ракетами С-300. Удар прийшовся по Салтівському та Київському районах. 

На вулиці Метробудівників загинув один чоловік, на вулиці Проскури — семеро людей, зокрема восьмирічна дівчинка з мамою. Удень 24 січня рятувальники дістали ще два тіла — чоловіка та жінки. Це подружжя. Чоловікові було 57 років, дружині — 56. Поряд знайшли тіла двох собак.

Джерело

Новости Харькова