На «Полі слави» у Харківській області встановлюватимуть однотипні пам’ятники

Затверджений ескіз намогильної споруди.

Однотипні пам’ятники будуть установлювати за кошти бюджету Лозівської громади.

У вівторок 9 травня виконавчий комітет Лозівської міської ради затвердив ескіз намогильної споруди загиблим учасникам бойових дій, поховання яких проходить у секторі військових поховань міського кладовища «Поле слави». Ескіз погоджений із родинами загиблих захисників, які вже похоронені тут. Про це повідомили у Лозівській міській раді.

Варіанти ескізу раніше також обговорили із комунальниками, співробітниками соціальної сфери, містобудування та військового комісаріату. На надгробку буде розміщений портрет військового, вказане прізвище, ім’я та по батькові, дата народження й загибелі, нагороди й логотип роду військ. У міськраді кажуть, що ескіз розроблений, згідно із Законом України «Про поховання та похоронну справу». Також у планах міськради — облаштувати «Поле слави».

«Рідні, які хоронять загиблих в інших місцях поховань, отримуватимуть з бюджету Лозівської громади компенсацію. Згодом сектор військових поховань Лозівського міського кладовища облаштують — укладуть бруківку, встановлять інші елементи благоустрою й на вході розмістять пам’ятний знак з написом «Поле слави», його ескіз також затвердили члени виконавчого комітету 9 травня», — розповіли у Лозівській міськраді.

Фото: Лозівська міськрадаФото: Лозівська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, 1 травня закрили кладовище №13 по вулиці Пушкінській, 108 у Харкові. На території кладовища можуть залишатися артилерійські снаряди, що не розірвалися або інші вибухонебезпечні предмети.

Джерело

Новости Харькова