На Куп’янському напрямку ЗСУ знищили майже 250 окупантів

Також на рахунку Сил оборони — півсотні одиниць російської техніки.

22 грудня Сили оборони відбили 16 атак поблизу Синьківки. 

Біля населеного пункту був завданий авіаційний удар гелікоптерами вогневої підтримки.

«Видно, після вчорашнього флешмобу зі знищення трьох Су-34 у окупантів прокинувся страх, і авіацію винищувальну та бомбардувальну не застосовували, принаймні на цьому напрямку», — прокоментував начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

Позиції ЗСУ 15 разів обстрілювались з дронів-камікадзе, 428 разів окупанти відкривали артилерійський вогонь. Натомість українські захисники за добу знищили 244 окупантів та 51 одиницю техніки, серед них п’ять танків та сім БМП.

«Бачимо, що для організації своїх наступальних дій активно росіяни використовують техніку. Самою піхотою досягнути успіхів вони не можуть, та і техніка їм не дуже допомагає. Техніка палає, гарно, красиво. На превеликий жаль, цього металевого непотребу в них ще багато, і ми розуміємо, що ми воюємо не з якимись бомжами, а це добре навчена, оснащена армія з великим людським ресурсом та з великим військовим потенціалом. У них є багато всього на складах, військово-промисловий комплекс працює, і противник швидко вчиться на полі бою попри людські втрати», — додав Фітьо.

Як писав KharkovNEWS.info, 22 грудня обстрілів окупантів зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини. По Синьківці вдарили з авіації.

Джерело

Новости Харькова