На Куп’янському напрямку ЗСУ ліквідували понад 260 окупантів

Велика кількість знищених сил ворога свідчить про його активізацію.

Минулої доби українські захисники відбили 16 атак російських загарбників на Лимано-Куп’янському напрямку.  

Зокрема, окупанти намагалися штурмувати в районі Синьківки, Стельмахівки, Табаївки. 

«43 дрони-камікадзе застосував противник під час вчорашних атак, 657 обстрілів з артилерії та мінометів здійснив по українських позиціях. Українські захисники ліквідували 267 російських окупантів та знищили 72 одиниці військової техніки, зокрема 6 танків, 8 БМП, 2 БТР», — повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо. 

За його словами, така велика кількість знищених ворогів і техніки свдічить про те, що ворог намагається активно наступати, шукати слабкі місця. Напрямок Куп’янськ для противника залишається приоритетним. Він намагається неподалік Синьківки та Табаївки продовжувати наступати, за великої підтримки техніки. Українські захисники мужньо відбивають атаки ворога, знаходяться в активній обороні, за можливості переходять до атакувальних дій та покращують своє тактичне становище, розповів Фітьо.

Через зміну погоди, потепління військові очікують зміну ворожої тактики у використанні техніки, через те, що буде складніше підвозити особовий склад машинами, ймовірно противник активніше буде застосовувати піхоту. Активні атакувальні дії в смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» розпочались ще на початку жовтня минулого року, і вони коливаються, можуть знизитися, а можуть активізуватися, додав Фітьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не робіть трагедії»: у Сухопутних військах пояснили відхід ЗСУ з позицій на Харківщині

«Як тільки ворог отримує на якомусь напрямку по зубах, одразу відкочується, перегруповується, залучає якісь резерви. У противника великі втрати на усіх напрямках, особливо Лимано-Куп’янському…  Бачимо, що ворог зміщує акценти атак, сьогодні це може бути Лиманський напрямок, завтра Куп’янський, післязавтра — Бахмутський. Ситуацію контролюємо, статегічних успіхів у ворога немає»,  — сказав військовий.

Ситуація на прикордонні непроста, найбільше обстрілів фіксується на території Харківської області, повідомив в етері телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Ситуація досить непроста, в першу чергу, через обстріли, які росія продовжує щоденно по території України. Загалом, якщо говорити про обстріли, лише з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами зафіксовано понад 1800 обстрілів, які здійснила росія по території Чернігівщини, Харківщини, Сумщини. Найбільше припадає по Харківській області», — сказав він.

Також росіяни намагаються використовувати диверсійно-розвідувальні групи.

«Ситуація практично незмінна. Найбільше таких спроб фіксується на Сумському напрямку, але також є активність по Харківщині. Ворожі ДРГ — це загроза не лише Силам оборони України, це загроза і мирним жителям», — підкреслив речник ДПСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти відновили інтенсивність наступів на Харківщині. Росіяни можуть атакувати на будь-якому напрямку.

Джерело

Новости Харькова