На харківській лікарні відкрили меморіальну дошку доктору Менкусу

Меморіальна дошка з'явилася на фасаді 18-ї лікарні.

Борис Менкус помер два роки тому.

12 червня на фасаді Харківської міської багатопрофільної лікарні №18 (вулиця Краснодарська, 104) відкрили меморіальну дошку колишньому головному лікарю Борису Менкусу.

«Відкриття меморіальної дошки Борисові Менкусу — знакова подія для всіх харків’ян. Він був лікарем від Бога. І я дякую кожному з вас за те, що рятуєте життя людей і допомагаєте їм подолати біль, за те, що залишилися працювати в Харкові», — сказав мер Харкова Ігор Терехов.

Менкус прийшов у 18-ту лікарню Харкова у 1978 році, за рік став заступником головного лікаря цієї лікарні, на посаді пропрацював до 2005 року. Із 2005 року обіймав посаду головлікаря.

Як писав KharkovNEWS.info, восени 2021 року Борис Менкус захворів на коронавірус. Це сталося після того, як він прооперував пацієнта. Як виявилося після операції, у пацієнта був коронавірус. У головного лікаря загострилися хронічні захворювання, він потрапив у реанімацію і впав у кому.

За життя головлікаря довго боролися лікарі, одна врятувати його не вдалося. Борис Менкус помер 4 квітня  2021 року. Йому було 69 років.

Джерело

Новости Харькова