На Харківщині знищили гармату та безпілотник окупантів

Дрон летів у бік Харкова.

Знищена гармата та «шахед».

Бійці 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» виявили на Харківському напрямку російську гармату-гаубицю Д-20. По цілі запустили FPV-дрон, вона була знищена. Про це повідомили на офіційній сторінці «Сталевого кордону» у Facebook.

Зазначимо, Д-20 є радянською причіпною гарматою-гаубицею. Має калібр 152 міліметри, вагу — 5700 кілограмів. Гармату окупанти заховали серед дерев.

Окрім цього, 26 лютого вночі захисники зі «Сталевого кордону» знищили у Харківській області російський безпілотний літальний апарат типу «шахед», який прямував у бік Харкова.

«Прикордонники бригади Гвардії наступу «Сталевий Кордон» продовжують ефективно охороняти українське небо та знищувати повітряні цілі ворога. Вночі мобільним вогневим групам 15-го мобільного прикордонного загону вдалось виявити та знищити 1 ворожий БПЛА типу «Шахед». Безпілотник направлявся в бік Харкова», — розповіли у «Сталевому кордоні».

Як писав KharkovNEWS.info, у ніч на 26 лютого російські загарбники запустили по Україні ракети та 14 ударних безпілотників «шахед». Збройні сили України знищили дев’ять дронів, у тому числі три у Харківській області.

Джерело

Новости Харькова