На Харківщині затримали ексберкутівця, який переховувався від покарання по справі Майдану

За рішенням суду, Андрій Хандрикін має бути у в'язниці шість років.

Ексберкутівця взяли під варту.

У селищі Харківського району затримали колишнього міліціонера батальйону міліції особливого призначення «Беркут» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Харківській області Андрія Хандрикіна, який переховувався від відбуття покарання по справі Майдану. Наприкінці минулого року суд призначив йому покарання у вигляді шести років тюрми, проте після винесення вироку чоловік став ховатися, його оголосили у розшук. Знайти засудженого вдалося майже за два місяці.

«Він був засуджений до 6 років позбавлення волі за катування 20 січня 2014 року протестувальників на колонаді центрального входу на стадіон «Динамо» імені В. Лобановського (ч. 2 ст. 127 КК України), — розповіли в Офісі генпрокурора. — Після ухвалення 21 грудня 2023 року судом обвинувального вироку він почав переховуватися та був оголошений у розшук».

Фото: Офіс генпрокурора

Нагадаємо, вирок ексберкутівцю оголосив 21 грудня 2023 року Київський апеляційний суд. Він скасував виправдувальний вирок Дніпровського райсуду Києва. Вину колишнього ексберкутівця довели. Суд встановив, що двох протестувальників скинули з колонади. Один із них був неповнолітнім. Його роздягнули за температури -12 градусів, поранили ножем у стегно, застосували перцеву рідину та змусили пройти оголеним через правоохоронців і співати при цьому гімн України. Надалі звинуватили потерпілих в організації масових заворушень.

«Прокурори довели, що засуджений умисно заподіяв за попередньою змовою групою осіб сильний фізичний біль, фізичне та моральне страждання двом учасникам Революції Гідності шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій. Це було зроблено, щоб покарати потерпілих за їхню участь у акціях протесту 20 січня 2014 року на перехресті вулиць М. Грушевського та Паркової дороги, а також з метою залякування та дискримінації їх та інших осіб», — повідомляли тоді в Офісі генпрокурора.

Джерело

Новости Харькова