На Харківщині попрощаються із зниклим командиром

Олег Красний понад рік вважався зниклим безвісти.

Олегу Красному було 49 років.

10 лютого у Змієві попрощаються із військовим Олегом Красним. Боєць загинув 26 листопада 2022 року у селищі Опитне на Донеччині і довгий час вважався зниклим безвісти, його загибель змогли підтвердити тільки зараз.

За інформацією Зміївської міської ради, Олег Красний народився 1975 року у Змієві, закінчив місцеву школу, займався боксом, брав участь у всеукраїнських і міжнародних турнірах. Потім вступив до професійного училища, став електриком. У 1993 році Олега Красного призвали на строкову службу в армію, після служби він працював у патрульно-постовій службі Південної залізниці. У 2002 році вирушив у відрядження до Республіки Косово у складі миротворчої місії ООН. Там перебував до 2003 року.

У 2015 році приєднався до батальйону поліції особливого призначення, був поліцейським штурмового взводу. За рік його зарахували за результатами іспиту до підрозділу Нацполіції особливого призначення «Корд». У 2018 році пішов на пенсію за вислугою років.

На початку війни Олега Красного мобілізували. У Збройних силах України служив командиром бойової машини 2-го штурмового відділення військової частини А3488 (входить до 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар»).

«На жаль, з листопада 2022 року зв’язок з ним було втрачено. Він вважався зниклим безвісти. Лише нещодавно тіло Олега було ідентифіковано. Олег Красний загинув 26 листопада 2022 року у населеному пункті Опитне Бахмутського району Донецької області, до останнього подиху залишившись вірним військовій присязі», —  розповіли у Зміївській міськраді.

У захисника залишилися дружина, двоє дітей, матір і сестри.

Як писав KharkovNEWS.info, 3 лютого на війні загинув військовий із Лозівської громади Дмитро Рудський. Він служив в АТО, під час повномасштабного вторгнення знову став на захист країни.

Джерело

Новости Харькова