На Харківщині готуються до будівництва фабрики-кухні, яку профінансує американський мільйонер

У Лозовій звільняють майданчик під будівництво.

У Лозовій готуються до будівництва фабрики-кухні.

25 липня на сесії Лозівської міської ради затвердили договір з американською фундацією «Конфлікт та розвиток» на будівництво фабрики-кухні. Вона розміститься на Авилівці, поряд із ліцеєм №8, який був зруйнований під час російської атаки. Зараз тут готують ділянку площею майже чотири гектари.

«Вартість робіт – майже 7 мільйонів гривень. Під час процесу рекультивації підрядник подрібнює залишки будівель. Загалом мають отримати 20 тисяч тонн будівельних відходів. У подальшому їх використають для ремонту доріг у місті та старостинських округах. За середніми ринковими цінами вартість цих матеріалів складає до 8 мільйонів гривень. Заплановану технологію ремонту покриття планують випробувати на вулиці Джерельній», — розповіли у Лозівській міській раді з посиланням на мера Лозової Сергія Зеленського.

Під час будівництва фабрики-кухні планують також ремонтувати прилеглі дороги. Зокрема, це вулиця Чехова, Бричука та виїзд до Катеринівки.

У фабриці-кухні будуть готувати обіди для шкіл Лозівської, Первомайської та Близнюківської громад. Гроші на будівництво фабрики надасть американський бізнесмен та філантроп Говард Баффет. Першу фабрику побудують у Бучі, друга з’явиться у Лозовій.

Як писав KharkovNEWS.info, проєкт будівництва фабрики-кухні курує перша леді України Олена Зеленська.

Джерело

Новости Харькова