На Донеччині загинув військовий із громади Харківської області

Захисникові було 42 роки.

Дмитро Рудський служив в АТО, під час повномасштабного вторгнення знову став на захист країни.

3 лютого на війні загинув військовий із Лозівської громади Дмитро Рудський. Це сталося у селищі Опитне Донецької області. Увечері того дня російський снайпер здійснив обстріл по позиції захисника.

За інформацією Лозівської міської ради, народився Дмитро Рудський 21 липня 1981 року у селі Смирнівка. Навчався у місцевому навчально-виховному комплексі, потім вступив до Лозівського ПТУ №36. У 1999 році його призвали на строкову службу, за два роки став на контрактну службу у Балаклаві (Крим).

У 2004 році Дмитро Рудський вступив до Національної академії прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Із 2014 року обороняв країну у зоні АТО, зокрема брав участь у боях за Щастя та Бахмут. У 2016 році пішов служити у підрозділ «Донбас» у Лозовій.

У 2023 році знову став на захист України. Долучився до 3-го мотопіхотного відділення 1-го мотопіхотного взводу. Мав позивний «Мічман». У захисника залишилася родина.

«За характером Дмитро був спокійний, доброзичливий, самостійний, працьовитий, мав багато друзів, — розповіли у Лозівській міськраді. — Залишилася мати без сина, рідні брати та сестра без брата, цивільна дружина без чоловіка. Дмитро з гідністю ніс військову службу, вірив у Перемогу та цілісну, вільну Україну й віддав найцінніше за цю мрію — своє життя. Щиро співчуваємо родині, близьким, друзям загиблого. В наших серцях Дмитро навіки залишиться відважним захисником рідної землі».

Як писав KharkovNEWS.info, 4 лютого у Валках в останню путь проводили командира стрілецького взводу Сергій Крикуна. Військовий загинув 30 січня.

Джерело

Новости Харькова