На Донбасі загинули двоє земляків із Харківської області

Україну захищали жителі Люботинської громади.

Мікаелю Іщенкові було 20 років, Максимові Гайдашу — 27 років.

13 серпня біля селища Білогорівка у Луганській області загинув військовий із Люботинської громади Мікаель Іщенко. Він служив у Збройних силах України добровольцем. На захист України став 6 серпня минулого року.

За інформацією Люботинської міської ради, Мікаель Іщенко народився 25 вересня 2002 року. Захоплювався хореографією та поезію. Закінчив Харківський фаховий вищий коледж мистецтв, потім два курси навчався у Харківській державній академії культури. Дату та місце прощання із захисником повідомлять пізніше.

«Всі думки Героя, всі його почуття були пов’язані з любов’ю до Вітчизни. Мікаель говорив, що пишається тим, що він громадянин України і пишається своїми співвітчизниками. До останнього свого подиху мужньо боровся з ворогами, і 13 серпня під селищем Білогорівка Луганської області Мікаель віддав своє життя за те, що любив найбільше — свою Батьківщину», — розповіли у Люботинській міськраді.

Мікаель Іщенко. Фото: Люботинська міськрада

Максим Гайдаш загинув  2 серпня, під час виконання бойового завдання біля Старомайорського (Донеччина). Захисник потрапив під артилерійський обстріл.

Він народився 3 листопада 1995 року, жив у Люботинській громаді, навчався до восьмого класу у місцевій школі №6. Потім перейшов до Харківського наукового ліцею-інтернату «Обдарованість». Після закінчення вступив у Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна (факультет міжнародних економічних відносин і туристичного бізнесу). До ЗСУ Максим Гайдаш долучився добровольцем у травні 2023 року. Був молодшим лейтенантом, командиром взводу морської піхоти.

«Любив книги і спорт. Мав чудову домашню бібліотеку. Був люблячим і турботливим сином, братом, батьком і чоловіком. Молодий, енергійний, спортивний — таким назавжди залишиться в нашій пам’яті Максим, усе життя якого було попереду», — повідомили у міськраді.

Бійця поховали 14 серпня на Алеї слави у Харкові.

Максим Гайдаш. Фото: Люботинська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, у бою на Харківщині загинув боєць, відомий як «жива скульптура». 31-річний житель Сумщини Дмитро Буйвал отримав смертельне поранення 11 серпня у бою неподалік Куп`янська.

Джерело

Новости Харькова