МОН оголосив вибори у харківському університеті

Останні п'ять років Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова очолює Володимир Бабаєв.

Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.

Відповідний наказ 22 грудня підписав міністр освіти і науки Оксен Лісовий. У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які володіють державною мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менше десяти років. Кандидати можуть подавати заяви до МОНу протягом двох місяців.

Чи відбудуться вибори, поки що невідомо: у деяких українських вишах проходять голосування, а в деяких вибори обіцяють провести після завершення воєнного стану.

Ректором Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова із 2018 року є Володимир Бабаєв. У 2021 році Кабмін приєднав Університет будівництва і архітектури до Університету міського господарств.

У 2023 році до Університету міського господарства вступили 2350 студентів, що на 10% більше, ніж у рекордний 2020 рік. Про це повідомив Володимир Бабаєв. Близько 20% викладачів і студентів перебувають не на території України. В університеті до об’єднання було 600 викладачів, стало 740.

За час повномасштабної війни по університету завдали 5 ракетних ударів, зокрема було два прямих влучання. СБУ затримала коригувальника, який наводив ракети на університет. 60-річний мешканець Харкова працював на Росію, здавав координати і звітував про нанесені збитки. Йому повідомлено про підозру.

«За даними слідства, чоловік активно співпрацював з російською розвідкою. На власному велосипеді він їздив по Харкову та збирав для представників країни-агресора інформацію про розташування блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ», — повідомили в прокуратурі Харківської області.

Джерело

Новости Харькова