Мешканка Харківщини працювала «секретаркою» окупантів

Жінці оголосили підозру.

Жінка пішла на співпрацю з окупантами добровільно.

Слідчі оголосили підозру 37-річній мешканці міста Балаклія, яка під час окупації працювала у військовій адміністрації російських загарбників. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

За даними слідства, у червні 2022 року, коли Балаклія перебувала під окупацією, жінка добровільно влаштувалася до окупаційної адміністрації головним спеціалістом кадрового забезпечення.

«За час роботи зловмисниця фактично виконувала роботу секретаря військової адміністрації окупантів, опрацьовувала документи, приймала заяви громадян на вирішення питань з приводу виїзду з міста, отримання матеріальної допомоги та пошкодження майна», — розповіли в поліції.

Підозру жінці склали за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй загрожує від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, мешканка села Старовірівка Куп’янського району, яка раніше працювала бухгалтером місцевої птахофабрики, під час окупації влаштувалася до «тимчасової цивільної адміністрації» росіян.

Джерело

Новости Харькова