Мешканець Пісочина радів, що Росія обстрілює об’єкти енергетики України

Чоловік отримав підозру.

Шанувальник «руського миру» радів у соцмережі російським обстрілам по енергооб’єктах України.

Слідчі оголосили підозру жителю селища Пісочин, який виправдовував російську агресію. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Під час розслідування встановили, що чоловік на сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи з підтримкою Росії. Виявлено також репости про удари Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

«Россия повредила треть энергетической инфраструктуры Украины за два дня. Мало, нужно еще», —  сказано в одному з репостів мешканця Пісочина.

Підозру чоловікові оголосили за ч. 2 ст. 436-2 та ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, в яких міститься заперечення тимчасової окупації частини території України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 24-річна переселенка з Луганська, яка живе зараз в Чугуєві, публічно підтримала російську агресію. Жінка записала відео, де заявила, що хоче до Путіна, назвала Росію «класною» та нецензурно висловилися щодо України.

Джерело

Новости Харькова