Майбутнім водіям дозволили складати іспити безкінечно

МВС видало відповідний наказ.

Скасовані обмеження щодо складання іспитів і з теорії, і з практики.

1 серпня Міністерство внутрішніх справ України видало наказ №443 щодо внесення змін до порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі водійських посвідчень. Цим наказом скасовані обмеження стосовно кількості спроб складання практичних іспитів майбутніми водіями. Про це повідомили у Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України.

«Скасування трьох спроб для складання практичного іспиту покликане знизити моральний бар’єр для кандидатів, мінімізувати потенційний корупційний ризик, утвердити орієнтованість на об’єктивну оцінку здібностей кандидата для керування транспортним засобом», — зазначив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Відтепер людина протягом року після того, як завершить навчання в автошколі та отримає свідоцтво щодо теоретичної підготовки, може складати теорію необмежену кількість разів, а також протягом двох років із дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки — практику необмежену кількість разів.

Однак між складанням теорії або практики повинно пройти не менше десяти календарних днів (це якщо іспит був зданий неуспішно). Їх починають рахувати з наступного дня після складання іспиту. Кандидати на отримання прав можуть більше часу приділити для повторення матеріалу чи додаткових занять.

Якщо людина не склала теорію протягом року з дня видачі свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки, то вона повинна знову пройти підготовку в автошколі. У разі неуспішно складеного іспиту з практики упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки людину допустять до наступного іспиту з практики тільки після ще одного курсу (і теорія, і практика).

Теорія буде вважатися нескладеною, якщо людина допустить понад дві помилки у своїх відповідях. Провалений практичний іспит — при трьох і більше типових помилках, ситуації, при якій мав втрутитися екзаменатор або інструктор в управління транспортом, відмові виконувати вправу практичного іспиту. Успішний результат із теоретичної підготовки буде діяти протягом року, з практичної — упродовж двох років.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні дозволили самостійно вчити теорію майбутнім водіям. Людей, які самі вивчать теорію, допускатимуть до здачі іспиту так само як і тих, хто займається в автошколах.

Джерело

Новости Харькова