Куп’янський підприємець дружив із окупантами

Загарбники дозволили чоловікові відкрити магазин.

Колаборант відкрив в окупованому місті магазин, де продавав російські та білоруські товари.

Співробітники Служби безпеки України затримали 55-річного підприємця з Куп’янська, який під час окупації міста тісно спілкувався з росіянами та добровільно співпрацював з окупаційною адміністрацією. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські колаборанти зізнались у злочинах. Як живеться зрадникам у Бєлгороді

Як установило слідство, навесні минулого року чоловік пообіцяв віддавати загарбникам частину прибутку від торгівлі, якщо ті дозволять йому відкрити магазин. Отримавши згоду, він вирішив продавати продукти та побутову хімію, які постачав із Росії, Білорусі та «ЛНР».

«Реалізацію цієї продукції мешканцям окупованих територій, а також розрахунок з постачальниками колаборант здійснював виключно в російських рублях. За даними слідства, торгівля на окупованій території саме таким асортиментом дефіцитних товарів дозволила колаборанту отримувати надприбутки, за рахунок чого він наповнював не лише власні кишені, а й ворожий бюджет», — розповіли в СБУ.

Після деокупації чоловік намагався сховатися, однак його викрили та затримали. Підприємцю оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна. Колаборант перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, жителька Куп’янська оформлювала бізнес підприємців за російським законодавством. 34-річна місцева жителька влаштувалася так званим «и. о. специалиста лицензионно-разрешительного отдела ВГА Купянского района».

Джерело

Новости Харькова