Колишнього харківського депутата ув’язнили у приміщенні суду

Фазіль Аббасов багато років керував комунальним підприємством і був депутатом провладної фракції.

Аббасова визнали винним у зловживанні службовим становищем.

Колишнього депутата Харківської міської ради та ексдиректора комунального підприємства «Комплекс з вивозу побутових відходів» Фазіля Аббасова позбавили волі на 3,5 роки. Відповідний вирок оголосила у п’ятницю 11 серпня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду. Судді частково задовольнили апеляцію прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок суду першої інстанції від 21 вересня минулого року. Тим вироком Аббасов був виправданий. Тепер він визнаний винуватим. Справа стосується закупівель у 2016 році.

«Суд погодився з доводами прокурора, скасував виправдувальний вирок та визнав Аббасова винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. За вироком суду особі призначено покарання у виді 3,5 року позбавлення волі. На виконання рішення суду колишнього посадовця взято під варту у залі суду», — повідомили у САП.

Цей вирок набуває сили з моменту проголошення. Однак його можна оскаржити у Верховному суді.

Нагадаємо, у 2016 році Фазіль Аббасов був директором комунального підприємства «Комплекс з вивозу побутових відходів» і депутатом Харківської міської ради. Це комунальне підприємство оголосило тендер щодо придбання обладнання, однак переможцем на аукціоні була визнана фірма, підконтрольна Аббасову. Окрім цього, Аббасов змінив документацію, й комунальне підприємство отримало іншу продукцію. Через це він завдав збитків на мільйон гривень.

«Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, встановленим у тендерній документації. Такі зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень, саме стільки коштів безпідставно отримала фірма-переможець за постачання обладнання. При цьому, як встановило слідство, частина цих коштів після отримання була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства», — встановило слідство.

Наприкінці вересня 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав Фазіля Аббасова невинуватим у зловживанні службовим становищем через неприпустимість доказів проти нього. За даними Харківського антикорупційного центру, суд виправдав ексдиректора КП через помилки слідчих. Однак САП не погодилася із вироком і подала апеляційну скаргу.

Джерело

Новости Харькова