Життя Харкова та області у фото: 13-19 лютого

За інформацією: Суспільне Харків.

Жительки Лозової обіймають лабрадора Емму, яка супроводжувала залізничників у поїздці. 17 лютого 2023 року. Фото: Юлія Токар/Суспільне Харків

Собаки в Нацгвардії та "Укрзалізниці", поховання учасника Євромайдану, відновлення пошкодженої російськими обстрілами інфраструктури та допомога переселенцям — яким був третій тиждень лютого, дивіться у підбірці Суспільне Харків.

Російський обстріл 16 лютого

Російська окупаційна армія вдарила ракетами по двох районах Харкова ввечері 16 лютого. Йдеться про Київський та Основ'янський райони. Вибухова хвиля пошкодила цехи одного з підприємств міста.

Наслідки російського ракетного удару по Харкову. 17 лютого, 2023. Фото: Суспільне Харків

У деокупованому селі Руська Лозова відновлюють електропостачання

Відновлювати пошкоджені електромережі почали у вересні 2022 року. Закінчити відновлення планують щонайменше у квітні. У селі пошкоджені близько 95% енергомереж.

Руська Лозова, Харківщина, пошкодження внаслідок російських обстрілів, лютий 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

У Лозовій ремонтують пошкоджену російськими обстрілами насосну станцію

У Лозовій відновлюють каналізаційну насосну станцію, яка обслуговує половину міста. Будівлю пошкодило внаслідок ракетного удару окупантів у березні. У приміщенні пошкоджені двері, дах, стінами пішли тріщини та частково зачепило систему.

У Лозовій відновлюють насосну станцію, яку окупанти обстріляли у березні 2022 року. Лютий 2023 року. Фото: Юлія Токар/Суспільне Харків

Поховання харківського євромайданівця Геннадія Ковшика

У Харкові на Алеї Слави попрощалися з євромайданівцем Геннадієм Ковшиком — він загинув, допомагаючи пораненим у шпиталі на Донеччині. Чоловік у 2015 році брав участь в антитерористичній операції, а в перший день повномасштабного вторгнення РФ вирішив повернутись на фронт.

Юлія Фіданян тримає фотографію загиблого батька, євромайданівця Геннадія Ковшика. 16 лютого 2023 року. Фото: Олена Клименко/Суспільне Харків

У Харкові вчителем року став підполковник запасу

Олег Горкун викладає "Захист України" у харківській загальноосвітній школі №71 останні п'ять років. До повномасштабного вторгнення в Україні Горкун був заступником начальника авіаполку, тепер — підполковник запасу.

Підполковник запасу навчає школярів Харкова захисту України під час повномасштабної війни. Лютий, 2023. Фото: Суспільне Харків

У Харкові демонтували радянський орден зі стіни будинку на ХТЗ

16 лютого демонтували радянський орден, який розміщувався на будинку на вулиці Миру. Орден "Перемоги", на якому зображено російський Кремль, підпадає під закон про декомунізацію.

У Харкові демонтують з будинку на ХТЗ радянський орден. 16 лютого 2023 року. Фото: Микита Ольховський/Суспільне Харків

У Харкові працює хаб, який допомагає переселенцям одягом

Переселенцям, які живуть у Харкові, нині бракує постільної білизни, одягу та взуття великих розмірів. Їм допомагають волонтери громадської організації "Спільнота небайдужих "Дія".

Волонтерський хаб у Харкові, в якому переселенці можуть отримати речі. Лютий 2023 рік. Фото: Суспільне Харків

У Харкові тренують собак, які служитимуть у Нацгвардії

Цуценята Боні, Бібі та Чилі, які народилися під час обстрілів, тепер служитимуть у Нацгвардії — у майбутньому вони мають ходити в патрулі та чергувати на блокпостах. Трьох цуценят бельгійської вівчарки нацгвардійцям подарував харківський меценат восени 2022 року. Нині собакам дев'ять місяців, вони вже відпрацьовують команди на тренувальному майданчику.

У Харкові тренують собак, які служитимуть разом з нацгвардійцями. Лютий, 2023. Фото: Суспільне Харків

"Поїзд єднання" у Лозовій

У Лозовій на Харківщині 20 місцевих жителів зустріли "Поїзд єднання" з прапорами, оркестром, солодощами та оберегами. На кожній зі станцій, через які курсував потяг, охочі підписали листівки, які передадуть захисникам України. Разом з пасажирами у дорогу через всю країну вирушила чотирилапа членкиня команди залізничників — лабрадор Емма. Лозів'янки вишикувались у чергу, щоб обійняти собаку та сфотографуватися з нею.

Лозів’янки фотографуються з собакою Еммою. 17 лютого 2023 року. Фото: Юлія Токар/Суспільне Харків

Новости Харькова