Жителю Куп’янська загрожує 15 років ув’язнення за роботу на росіян

Відповідальний за "порядок" утік разом із росіянами.

Колаборант ховається, його оголосили у розшук.

До Червонозаводського районного суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 51-ічного жителя Куп’янська, який під час окупації перейшов на бік загарбників. Слідчі встановили, що він влаштувався «в. о. дільничного інспектора поліції відділу дільничних інспекторів поліції відділу поліції №1 (м. Куп’янськ) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

«З червня по вересень минулого року обвинувачений відповідав за «громадський порядок» та займався розглядом звернень від місцевих громадян», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як повідомили у Telegram-каналі MARAZM, обвинувачений — Анатолій Борисенко.

Обвинувальний акт склали за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборанту загрожує від 12 до 15 років ув’язнення та позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої. Судитимуть чоловіка заочно, він оголошений у розшук.

Фото: MARAZM / Telegram

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові судитимуть поліцейського, який чергував на блокпостах окупантів. Колаборант чергував на блокпостах загарбників і погоджував графіки курсування автобусів з окупованого на той час Куп’янська до Криму та Бєлгорода.

Джерело

Новости Харькова