Жителька Куп’янського району працювала інформаторкою в росіян

Жінку затримали.

Окупанти використовували дані від мешканки Гусинки під час ракетних ударів по Куп’янщині.

Під час окупації Куп’янського району 42-річна мешканка села Гусинка передавала іншому абоненту через месенджери Telegram і WhatsApp інформацію про місцеперебування Збройних сил України. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

«Зазначена жінкою інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами», — зауважили в поліції.

Абонент, якому жінка передавала інформацію, — представник Збройних сил Російської Федерації. Отримані дані окупанти використовували для ударів по Куп’янському району.

Як повідомив речник управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, окрім переміщення та місця базування ЗСУ, жінка передавала окупантам інформацію про точність влучань російських ракет по місцях зберігання боєприпасів ЗСУ. Жінку завербували російські спецслужби.

«Встановлено, що інформаторка була завербована представниками спецслужби рф через її чоловіка, який вже декілька років проживає в рф. Таким чином ворог дистанційно залучав жінку до співпраці. Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала позиції українських військ. Отримані дані вона надсилала через месенджери», — розповіли в СБУ.

За місцем проживання жінки провели обшук. Під час нього виявили мобільний телефон, де містяться докази протиправної діяльності, та російські рублі.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років ув’язнення. Підозрювану затримали, вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, інженер комунального підприємства «Харківські теплові мережі» був корегувальником. За його наведенням окупанти нищили промислові підприємства Харкова. Чоловіка засудили на 15 років.

Отключить проверкуПремиальные предложения

Джерело

Новости Харькова