Жителів Харківщини просять оплачувати комуналку: платежі знизилися

Менше половини жителів Лозової сплачують за послуги ЖКГ.

Мешканців Харківської області закликають сплачувати за комунальні послуги.

У Лозовій за січень провели оплати тільки 40% споживачів і рівень платежів продовжує падати. Про це повідомили у комунальному підприємстві.

«Кожен мешканець, користується водою та системою водовідведення, відчуває тепло у своїх квартирах, отримує послугу з вивезення сміття та управляння будинками, але відсоток тих, хто відмовляються за це сплачувати значно зріс», — повідомив директор Житлово-управляючої компанії Володимир Бреус.

Причому, жаліються комунальниик, часто оплачують за спожиті послуги люди з невеликими статками. Іноді чомусь затримують оплату лозівчани, які отримують субсидії.

«І це не обов’язково ті люди (боржники), які які мають незначний дохід – мінімальні зарплати або пенсії. Як свідчить практика, зазвичай, саме вони вчасно здійснюють платежі. Серед тих же у кого великі статки є такі, хто нарощує борги за комуналку. Є також випадки, коли лозівчани отримують субсидії, але не поспішають платити за комунальні послуги», — додав Бреус.

Нагадаємо, більше половини харків’ян не сплачують комуналку. Міський голова Ігор Терехов просить мешканців міста за змоги платити хоча б 20-30 гривень.

«Знаєте, є така річ, що кажуть «війна все спише» — це не так. Хтось за все це буде платити. Поки це навантаження на міський бюджет, він не безрозмірний, це не корова, яку можна постійно доїти. Коли у вас є можливість у якихось об’ємах, сплачуйте. Ми розуміємо, що буде реструктуризація (боргів — Ред.). Є можливість, заплатіть. Скільки — інше питання, бо я розумію, що зараз важко. Є можливість — заплатіть 20-30 гривень», — сказав Терехов.

Нагадаємо, у Харкові якоюсь мірою пошкоджені обстрілами 4500 із 8200 будинків комунальної власності. Ще 450 будинків неможливо відновити. У 2022 році було відновлено 135 будинків. Цим займаються приватні будівельні компанії.

Джерело

Новости Харькова