Жителі Харкова найбільше в Україні пишаються своїм містом

Жителі Харкова більше за інших пишаються жити у своєму місті.

Майже всі учасники опитування з Харкова пишаються тим, що є харків’янами.

Соціологічна група «Рейтинг» провела опитування у 21 обласному центрі України — Києві, а також тих обласних центрах, де це зробити дозволяла безпекова ситуація. Опитування тривало з 21 квітня по 22 травня. Одним із питань, які поставили респондентам, було про ставлення щодо їхньої приналежності до міста.

«Чи відчуваєте Ви гордість за те, що Ви є жителем свого міста?», — спитали соціологи.

За результатами опитування, 86% харків’ян відповіли, що однозначно відчувають таку гордість. Відповідь «скоріше так» надали 10% опитуваних. Два відсотки та один відсоток респондентів обрали варіанти — «скоріше, ні» та «однозначно, ні» відповідно. Ще одному відсотку жителів Харкова було важко відповісти на це питання або вони взагалі не мали відповіді. У порівнянні з 2020 роком відсоток тих, хто пишається тим, що є харків’янином збільшився. Крім того, 95% опитуваних харків’ян сказали, що не планують після війни переїжджати з міста.

Серед усіх обласних центрів-учасників опитування (21) Харків посів перше місце у питанні про гордість за те, що жителі живуть у цьому місті. На другій позиції перебуває Київ — 78% респондентів сказали, що пишаються тим, що мешкають у столиці. На третьому і четвертому місцях опинилися Одеса та Львів — по 77% респондентів мають гордість жити у цих містах. Останню позицію займають Чернівці, лише 53% опитуваних відчувають гордість за те, що є чернівчанами.

Зазначимо, опитування проводили за допомогою методу особистого інтерв’ю вдома у респондентів. Усього в ньому взяли участь 16 800 мешканців України від 18 років і старше. 

«Дані опитування, отримані в кожному місті, було зважено за гендерно-віковими показниками з використанням даних Державної служби статистики України на 1 січня 2022 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 95% для кожного показника не перевищує +/-3,5 відсоткових пунктів. Середній коефіцієнт досяжності респондентів – 56%», — пояснили у «Рейтингу».

Опитування: «Рейтинг»Опитування: «Рейтинг»Опитування: «Рейтинг»

Як писав KharkovNEWS.info, три харківські університети включили до міжнародного рейтингу. 28 червня опублікували рейтинг найкращих університетів світу QS World University Rankings-2024. До переліку увійшли 1500 закладів освіти, серед них одинадцять українських вищих закладів освіти, зокрема три харківських.

Джерело

Новости Харькова