Жителі Харківської області подали найбільше заяв на ремонт житла

Однак заяви обробляються повільно.

Від місцевої влади вимагають пришвидшити обробку заяв.

Жителі України подали понад 22 000 заяв на компенсацію за державною програмою «єВідновлення». Найбільше заяв надійшло від мешканців Харківської області. На засіданні Кабінету міністрів України 4 липня виділили кошти на цю програму. Однак місцева влада повільно обробляє заяви. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Уряд спрямував 4,4 млрд грн на реалізацію програми. Українці подали вже понад 22 тисячі заяв на компенсацію за пошкоджене житло. Лідерами є Харківська, Київська та Миколаївська області. На жаль, обробка заявок місцевою владою відбувається повільно. Компенсація погоджена лише щодо півтори сотні осіб. Ще раз наголошую: слід максимально мобілізуватися, дати людям ресурси до настання холодів, щоб вони встигли завершити ремонтні роботи», — зазначив Шмигаль.

Кошти на відновлення житла беруть із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Зазначимо, станом на середину червня жителями Харківщини було подано 6426 заяви про компенсацію на ремонт пошкодженого житла за державною програмою «єВідновлення».

Як писав KharkovNEWS.info, комісії на Харківщині ухвалили рішення щодо надання 108 компенсації для ремонту житла на суму 6 589 000 гривень. Гроші уже отримують мешканці Ізюмського, Красноградського, Куп’янського, Лозівського, Харківського та Чугуївського районів.

Джерело

Новости Харькова