Житель Харківської області працював «дільничим» в окупантів

Чоловікові заочно оголосили підозру.

«Дільничому» загрожує до 15 років ув’язнення.

Слідчі заочно оголосили підозру в колабораційній діяльності 33-річному мешканцю Борівської громади. Чоловік п’ять місяців працював «дільничим» у так званій «народній поліції». Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

«Після повномасштабного вторгнення рф на територію України чоловік з травня по вересень 2022 року добровільно обіймав посаду «участкового Боровского отдела полиции» у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території – «народній поліції», — розповіли у ГУ Нацполіції в Харківській області.

Підозру чоловікові сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборанту загрожує від 10 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, до суду направили обвинувальний акт щодо 61-річного харків’янина, який допомагав окупантам із символікою. Художник-постановник відправляв макети листівок доньці в Росію, та пропонувала роботи російським міністерствам.

Джерело

Новости Харькова