Житель Харківського району отримав підозру за любов до країни-агресора

Колаборантом виявився 64-річний чоловік.

Колаборант підтримував Росію у соцмережі та зберігав удома набої.

Слідчі оголосили підозру 64-річному жителю села Липкуватівка Нововодолазької громади, який поширював на своїх сторінках у соцмережах дописи на підтримку Росії і зображення комуністичної символіки. Зокрема, чоловік зізнавався у любові до країни-агресора та ставив лайки дописам, де йшлося про смерть «бандерівців».

«Наприклад, в одному з поширених дописів підозрюваний зізнався, що «любит Россию». А далі було вказано: «Смелая русская девушка 9 мая в Мюнхене взяла в руки наш, российский флаг и станцевала «Калинку» на фоне орущих ей вслед жовто-блакитных бешенцев, собравшихся, чтобы испортить наш священный праздник Победы». Також підозрюваний ставив лайки на дописи про те, щоб «бандеровцы сдохли, а украинские земли сровняли с землей», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Окрім цього, чоловік зберігав удома понад 100 набоїв.

Йому кілька підозр — за ч. ч. 1, 2 ст. 436-1, ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 і ч. 1 ст. 263 (поширення, публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму; поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірним, заперечення збройної агресії Росії проти України; незаконне придбання та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, 55-річний громадянин Чилі, який декілька років жив у Харкові, активно підтримував Росію на своїх каналах у Telegram і YouTube. Щодо нього направили обвинувальний акт у суд.

Джерело

Новости Харькова