Житель Харківщини обманював медиків, аби отримати наркотики

Слідчі вручили підозру чоловікові.

Чоловік отримував метадон у лікарнях, вживав, а також продавав його.

Слідчі оголосили підозру 40-річному жителю Краснограду, який обманював лікарів, аби отримати наркотики. За даними слідства, чоловік був раніше судимий. Він проходив лікування від опіоїдної залежності у медзакладі Полтавщини. Нарколог призначив чоловікові щоденно отримувати добову норму метадону. Однак чоловік вирішив обманути лікарів та звернувся ще й до харківських лікарів.

«Він приходив до лікарень м. Харкова, ставав там на клінічне спостереження та отримував наркотичні засоби, при цьому зловмисник приховував факт того, що він вже перебуває на програмі замісної підтримуючої терапії для хворих з наркотичною залежністю. Чоловік не тільки вживав наркотичний засіб, а ще і встигав збувати метадон, отримуючи за це гроші», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові оголосили за ч. ч. 2, 3 ст. 308 і ч. 2 ст. 307 (привласнення наркотичного засобу шляхом шахрайства, вчинене в особливо великих розмірах та повторно; незаконне зберігання з метою збуту та незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу особою, яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення) Кримінального кодексу України. 25 вересня чоловіку обрали міру запобіжного заходу. Він перебуватиме під вартою до 23 листопада.

Як писав KharkovNEWS.info, правоохоронці з Харківщини вимагали гроші з наркозалежних. Схему створив на початку 2021 року ексспівробітник Національної поліції. Йому «допомогали» 11 співробітників поліції, у яких була оперативна інформація, тому вони знали, де будуть «жертви», і робили засідки.

Джерело

Новости Харькова