Жінка віддала шахраю з Харківщини мільйон гривень, хоча знала його лише по соцмережах

Чоловік познайомився із жінкою в Instagram.

Житель Ізюмського району видурив мільйон гривень на їжу, проїзд, телефон та банківські справи.

У серпні 2022 року чоловік, 31-річний житель сла Донець, познайомився із жінкою у соцмережі Instagram. Він увійшов до неї в довіру та став виманювати гроші. Шахрай казав жінці, що він не має їжі, грошей на проїзд. Також просив кошти на новий телефон. Жінка перераховувала кошти чоловікові більше ніж рік. Той обіцяв, що скоро їх поверне. Він надіслав жінці скриншот, де було вказано, що він нібито має півтора мільйона гривень, однак їх потрібно розблокувати.

«Щоб потерпіла остаточно потрапила на гачок, шахрай скинув їй фейковий скрін, що в нього на балансі картки є 1,5 млн грн. Проте чоловіку знову були потрібні були гроші, щоб його неіснуючий мільйонний рахунок розблокував банк. Шахрай ошукав потерпілу майже на 1 млн гривень. Правоохоронці викрили чоловіка», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1 і 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, від року до двох років виправних робіт, п’ять років обмеженням волі або до трьох років позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, жителька Харківщини оббирала американців на сайтах знайомств. 45-річна жінка розміщувала оголошення на сайтах знайомств і видавала себе за 22-річну дівчину. Шахрайка запевняла, що хоче довготривалих стосунків, просила гроші у чоловіків.

Джерело

Новости Харькова