Із початку року у водоймах Харківщини виявили тіла 63 людей

За минулий тиждень потонули двоє людей.

У Харківській області завершився купальний сезон.

Із початку 2023 року на водних об’єктах Харківщини виявили тіла 63 людей, зокрема двох дітей. Установлено, що смерть 21-ї людини наступила через утоплення, по 32-х випадках слідство ще триває, десять випадків з утопленням не пов’язані. Про це повідомив речник управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Євген Василенко.

Минулого тижня у водоймах регіону знайшли тіла двох людей. 30 серпня рятувальники шукали тіло у річці Берестова у Краснограді. Із води дістали тіло чоловіка, наразі правоохоронці з’ясовують, хто його вік та особу. У цей же день у селі Домаха Лозівського району у водоймі потонув чоловік. Поки його вік і особа також невідомі.

У ДСНС сподіваються, що із завершенням купального сезону кількість смертей у водоймах зменшиться. Жителів регіону просять не ходити на пляжі.

«Офіційно купальний сезон на Харківщині закінчився. І ми маємо надію, що і трагічні випадки закінчилися. Тому звертаємося до всіх мешканців області по можливості також уже не відвідувати ні водні об’єкти, ні водойми, ні купатися і відкласти цей відпочинок до наступного року», — звернувся Василенко.

Як писав KharkovNEWS.info, 22 серпня у селі Оскіл на Ізюмщині автівка впала у річку. Водій, 51-річний чоловік, не впорався з управлінням, й машина злетіла у річку. Наступного дня рятувальники дістали з води тіло чоловіка.

Джерело

Новости Харькова