Із двох населених пунктів Харківської області можуть розпочати примусову евакуацію

Населені пункти обстрілюють загарбники.

Евакуювати із територій, де ведуться обстріли, потрібно родини з дітьми.

Із двох населених пунктів Дергачівської громади Харківського району можуть оголосити примусову евакуацію. Там тривають обстріли й у небезпеці залишаються родини з дітьми. Також питання розглядають по Куп’янському напрямку. Про це пише «Суспільне» з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Евакуація йде постійно по тих населених пунктах, де йдуть обстріли. Північ області, Харківський район. Там є два населені пункти — ми думаємо, щоб оголосити там примусову евакуацію, оскільки є для нас завдання — з деяких населених пунктів ми маємо вивезти дітей разом з їхніми сім’ями. І по Куп’янському напрямку так само», — розповів Синєгубов на брифінгу 17 квітня.

З яких саме населених пунктів Дергачівської громади може розпочатися примусова евакуація, Олег Синєгубов не сказав. Він пояснив, що таке рішення ухвалюватиметься з огляду на військову обстановку. Примусову евакуацію оголошують тоді, коли мешканці не хочуть виїжджати й адміністрація немає більше інших «важелів впливу».

Як писав KharkovNEWS.info, раніше начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич повідомив, що у Харківській області ще опрацьовують механізм примусової евакуації. Вона стосуватиметься родин із дітьми, які проживають у Куп’янському районі. У першу чергу рішення будуть ухвалювати по Вільхуватській, Дворічанській та Петропавлівській громадах. Не виключена примусова евакуація і з Кіндрашівської громади.

Джерело

Новости Харькова