Із двох громад Куп’янщини за дві доби евакуювали лише одну дитину

У громадах неподалік лінії фронту проживають понад 200 дітей.

Обов’язкова евакуація триває два дні, за цей час евакуювали лише одну дитину.

У Кіндрашівській та Курилівській громадах Куп’янського району оголосили обов’язкову евакуацію 16 січня. На сьогодні із цих громад евакуювали вісьмох людей, зокрема одну дитину. Ці громади постійно обстрілюють, із них потрібно евакуювати 236 дітей. Поліцейські та представники органів місцевого самоврядування будуть обходити кожну домівку, аби пояснити людям необхідність евакуюватися. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«У нас постійно проводиться евакуація з цього напрямку. Ми прийняли рішення щодо обов’язкової евакуації з двох цих громад, 27 населених пунктів. То це додаткові важелі впливу на місцеве населення для того, щоб активізувати евакуаційні процеси. Ворог продовжує обстрілювати цивільні населені пункти. У нас по області, в тому числі по цьому напрямку, біля 15 були сьогодні під вогнем. І є жертви. По цих громадах проживають 236 дітей. Маємо активізувати ці процеси. За два дні виїхало вісім людей і одна дитина. Робота триває і з Національною поліцією, і з органами місцевого самоврядування, місцевими військовими адміністраціями. До кожної квартири, до кожного будинку будемо заходити і проводити роз’яснювальну роботу», — сказав Синєгубов.

За словами голови ХОВА, російські військові активізували штурми на Харківщині. Лише за минулу добу українські захисники відбили шість штурмів у Куп’янському районі.

«Якщо ми ще вчора казали, що по цьому напрямку ворог активних штурмових дій не проводить і вчорашній день був єдиний, напевно, за рік, коли він не проводив там штурмових дій, то відсьогодні вони поновилися, і лише зранку шість ворожих атак наші воїни вже відбили», — пояснив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській обласній військовій адміністрації не виключають введення примусової евакуації із Кіндрашівської та Курилівської громад. Жителі цих громад не хочуть евакуюватися, попри постійні обстріли, тому, можливо, доведеться евакуювати у примусовий спосіб дітей.

Джерело

Новости Харькова