Із деокупованих територій Харківщини евакуювалися понад 27 000 жителів

Евакуація проходить з осені минулого року.

Наразі триває евакуація з Куп’янського району, який щодня потерпає від обстрілів.

Евакуація із деокупованих територій Харківської області розпочалася з вересня 2022 року. Із того часу евакуювалися понад 27 000 жителів звільнених населених пунктів регіону. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Російські військові продовжують обстрілювати Харківщину. Через щоденні обстріли населених пунктів Куп’янського району, які наближені до фронту, була оголошена евакуація жителів. За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, станом на 17 жовтня звідти вивезли у безпечне місце 1186 мешканців, серед яких 238 дітей. Ще близько 2000 евакуювалися самостійно. Людям надають житло та «гуманітарку».

«Усі евакуйовані, які цього потребують, отримують тимчасове житло. Це переважно гуртожитки вишів, де є все необхідне для життя. Також усім евакуйованим надається гуманітарна допомога та юридична підтримка», — розповів Синєгубов.

Евакуація безкоштовна. Охочим виїхати потрібно звернутися до місцевих органів влади для попереднього запису або на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером телефону: 15-48. Також можна надсилати повідомлення у WhatsApp, Telegram або Viber за номером: (096) 078-84-33.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області запустили нову гарячу лінію з питань евакуації при «Координаційному гуманітарному центрі». Номер телефону гарячої лінії: 0-800-33-92-91

Джерело

Новости Харькова