Іще 663 мешканці Харківщини подали заявки на відновлення житла

Майже 6000 людей просять допомогти із ремонтом нерухомості.

За тиждень заявки надіслали ще 663 людини.

На сьогодні жителі Харківської області подали 5813 заявок про компенсацію на ремонт пошкодженого житла за державною програмою «єВідновлення».

«На Харківщині продовжують фіксувати злочини російських окупантів проти мирного населення. За програмою єВідновлення через додаток «Дія» та до ЦНАПів надійшло понад 92 тисячі заявок про пошкоджене майно. А на компенсацію жителі області надали 5 813 заявок. Над збором та фіксацією інформації працюють профільні комісії», — розповіли у ХОВА.

Зазначимо, станом на 30 травня у «Дію» та центри надання адміністративних послуг повідомили про пошкоджене майно 90 538 людей. Таким чином, за тиждень кількість повідомлень збільшилася на 1462. Тих, хто надіслав заявки щодо компенсації, нараховувалося 5150 (за тиждень — ще 663).

Як писав KharkovNEWS.info, програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. Компенсацію нададуть тільки тим українцям, у кого майно пошкоджене. Для власників повністю зруйнованих будинків, що не підлягають відновленню, уряд розробляє іншу програму.

Максимальна сума, яку можна отримати за цією програмою, становить 200 000 гривень. Гроші на ремонт домівок потрібно витратити протягом 12 місяців. Їх перерахують на віртуальні картки.

Із 6 червня стати партнерами програми «єВідновлення» можуть магазини та компанії, які працюють за такими напрямками: генеральні підрядники житлового та торгового будівництва, магазини з будівельними матеріалами та пиломатеріалами і магазини зі склом, фарбою та шпалерами.

Джерело

Новости Харькова