Японія передала Харкову та області 17 генераторів

Устаткування будуть використовувати на очисних спорудах та водоканалах.

Завдяки отриманим генераторам безперебійно отримувати житлово-комунальні послуги зможуть майже 217 000 мешканців багатоповерхівок.

Японія надала Харківській області 17 дизельних генераторів високої потужності (від 168 кВт до 440 кВт). Їх отримають десять підприємств критичної інфраструктури Харкова та області та будуть використовувати для забезпечення житлово-комунальних послуг. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Ці генератори у наш регіон допомогла доставити Туреччина, однак закупівля стала можлива завдяки Уряду Японії. Генератори спрямуємо і на очисні споруди, і на водоканали саме для того, щоб не сталося катастрофи внаслідок відсутності електроенергії через обстріли рф», — пояснив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Генератори від Японії нададуть підприємствам у Харкові, Чугуєві, Лозовій, Богодухові, Краснограді, Слобожанському, Південному, П’ятигірському, Новопокровці та Великому Бурлуку.

Генератори Харківщина отримала за проєктом Управління ООН за фінансуванням уряду Японії. Раніше до регіону надходили за цією програмою десять генераторів. Нові партії очікують невдовзі.

Як писав KharkovNEWS.info, Німеччина та Швейцарія передали Харкову генератори для котелень. Після встановлення таких генераторів котельні можуть працювати автономно й забезпечувати харків’ян теплом гарячою водою.

Джерело

Новости Харькова