Як харків’янам повідомити про зачинене укриття

Офіційно у місті налічується понад 4000 укриттів.

В Україні запрацював чат-бот, у якому можна повідомити про зачинене укриття під час повітряної тривоги.

Чат-бот доступний у Telegram за посиланням, повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

«Все просто – ви заповнюєте бот і протягом 1 хвилини мені в Telegram приходить сповіщення, яке ми одразу беремо в роботу і відпрацьовуємо.  Що важливо: всі скарги буду дивитись особисто. Також одразу це все буде перенаправлятись прямо до відповідальних на місцях», – пообіцяв Ткаченко.

Як подати скаргу: у чат-боті за почиланням обрати Харківську область, ввести адресу із проблемним укриттям та залишити контакний номер телефону. Можна увімкнути функцію «геолокація», або точніше зазначити адресу укриття, що зачинене аби не приведене до ладу.

Також нещодавно стало відомо, що у «Дії» можна буде подати скаргу на укриття або знайти найближче на інтерактивній мапі.

Нагадаємо, улітку 2023 року у Харкові оновили інтерактивну карту укриттів. На ній з`явилися найпростіші укриття і сховища у підвалах багатоквартирних будинків, яких раніше не було. Окрім того, з карти також прибрали десятки будівель, де не можна переховуватися під час повітряної тривоги, оскільки вони пошкоджені або їх більше не існує. 

Як писав KharkovNEWS.info, Володимир Зеленський задоволений захисними спорудами у Харківській області. Про це він повідомив наприкінці 2023 року на підсумковій конференції.

Джерело

Новости Харькова