Хлопчик, що плаче. На Харківщині знайшли графіті, схоже на роботу Бенксі

Малюнок помітили в Ізюмі.

На графіті зображений хлопчик, який закрив долонями обличчя й плаче.

У середу 12 квітня фотограф британської газети The Guardian Ед Рем опублікував графіті з Ізюму, яке схоже на роботу британського анонімного художника Бенксі. Малюнок зроблений на зворотньому боці радянського пам’ятника на горі Крем’янець — це знакове для ціїє місцевості місце. Своє авторство Бенксі поки не підтвердив. Це може бути робота Бенксі або стилізація його роботи.

«Стрітарт з хлопчиком, який плаче, намальований на радянському пам’ятнику в місті Ізюм Харківської області, Україна. Художник Бенксі підтвердив, що він працював в Україні в листопаді 2022 року, опублікувавши свої роботи в Instagram. Бенксі не заявляв права на цей твір і, як відомо, працював у Києві та Київській області. Ізюм та околиці було звільнено від російської окупації українськими військами у вересні 2022 року», — написав під фото графіті у своєму Instagram Ед Рем.

Також у сторіс Ед Рем написав: «Це ще одна робота Бенксі в Україні?».

Нагадаємо, Бенксі є відомим британським анонімним художником, який займається графіті. Досі невідомо його справжнє ім’я та ніхто не бачив його обличчя.

Зазначимо, у листопаді 2022 року у різних населених пунктах Київщини, які постраждали через війну, з’явилися графіті у стилі британського художника Бенксі. За деякий час Бенксі підтвердив своє авторство. Його роботи були, зокрема, у селищі Бородянка, місті Ірпінь, селищі Гостомель, селі Горенка, місті Київ. Бенксі опублікував у своєму Instagram відео, де було показано, як він працював над графіті.

Одне графіті Бенксі намагалися викрасти. Це сталося у грудні минулого року у Гостомелі Київської області, вандали зрізали графіті зі стіни. Поліція затримала зловмисників. Ще на одному графіті домальовували нові деталі.

Як писав KharkovNEWS.info, Ізюмська міська військова адміністрація звернулася до Міністерства культури та інформаційної політики України за дозволом на демонтаж пам’ятника Волоху в Ізюмі.

Джерело

Новости Харькова