Харківську чиновницю викрили на держзакупівлі за завищеними цінами

Департамент переплатив на закупівлі обладнання у школу для дітей з порушеннями зору.

Чиновниця переплатила фірмі майже 1,3 мільйона гривень.

Співробітники Служби безпеки України викрили головного спеціаліста департаменту науки та освіти Харківської обласної військової адміністрації на зловживанні під час проведення державної закупівлі. Сума збитків державі склала 1 282 760 гривень. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що восени 2021 року департамент закупляв інтерактивні LED-панелі із вбудованими комп’ютерами для харківської спеціалізованої школи, в якій навчаються діти з порушеннями зору. Чиновниця обрала постачальника, який пропонував товар за значно завищеними цінами.

«Головний спеціаліст департаменту, яка за своїми службовими обов’язками була уповноваженою особою з питань державних закупівель, всупереч інтересам служби визначила переможцем київську комерційну фірму, що запропонувала значно завищені ціни на цей товар. Вартість їхньої пропозиції була завищена порівняно з ринковою ціною майже на 60%. Не зважаючи на значно завищену ціну, договір був укладений саме з цим постачальником», — розповіли в СБУ.

Чиновниці оголосили підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. 

Як писав KharkovNEWS.info, 5 квітня Національне антикорупційне бюро України проводило слідчі дії у деяких структурних підрозділах Харківської обласної військової адміністрації, зокрема у керівництва апарату ХОВА та департаменті агропромислового розвитку.

Джерело

Новости Харькова