Харківський бізнес звільнять від деяких податків і зборів

Уряд схвалив постанову про додаткову дотацію для місцевих бюджетів

Державний бюджет компенсує втрати місцевих кошторисів, які надають пільги бізнесу.

На засіданні Кабінету Міністрів Україні 12 квітня було схвалено Постанову, яка розширює можливості фінансування з державного бюджету для компенсації втрат місцевих бюджетів, які надають пільги бізнесу на прифронтових територіях.

Про це повідомляє сайт ХОВА.

«Загальний обсяг додаткової дотації на 2024 рік складає 33,4 млрд грн, з яких 19,3 млрд грн вже розподілено між місцевими бюджетами. Залишок у розмірі 14,1 млрд гривень тепер може бути використаний для компенсації зменшення надходжень від ширшого переліку основних місцевих податків у порівнянні з попереднім роком. Це включає у тому числі податок на нерухомість, плату за землю та єдиний податок. Така підтримка дозволить забезпечити фінансову стабільність для громад та підприємств, що знаходяться в особливо складних умовах внаслідок війни», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, це рішення стосується бізнесу, який продовжує працювати в регіоні. 

«Саме на цьому наголошували під час візиту Президента України Володимира Зеленського на Харківщину. Мова йде про єдиний податок, орендну плату, податок на нерухоме майно та землю», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Під час повномасштабного вторгнення представникі бізнесу Харківщини вимушені дбати про збереження робочих місць, створення нових, забезпечення суспільних потреб та наповнення бюджету для боротьби з ворогом. 

«Створені умови допоможуть адаптувати процеси до сьогоднішніх реалій та розвинути економічний потенціал області», – підкреслив Олег Синєгубов.

Як повідомляє пресслужба Харківської міської ради, премʼєр-міністр України Денис Шмигаль також повідомив про преференції, які будуть надані харківському бізнесу та про передачу Харкову енергетичного обладнання.

«Ми будемо робити все необхідне, щоб підтримати харківський бізнес. Насамперед будуть збільшені гранти до 500 тисяч гривень. Інші кроки ми зараз напрацьовуємо з міською владою. Також передамо Харкову мобільні ТЕЦ, генератори, когенераційні установки. Це повинно покращити ситуацію з енергозабезпеченням», — додав Денис Шмигаль.

Як писав KharkovNEWS.info, у  Харкові у 2024 році закрили бізнес майже 2500 підприємців. Нових ФОПів було трохи більше.

Джерело

Новости Харькова