Харківських дітей і вчителів обіцяють навчити евакуюватися

Відкритися зможуть тільки школи з обладнаними за державними нормами укриттями.

У всіх школах, які вирішать перейти на офлайн-навчання, мають пройти навчання.

Рада оборони Харківщини скасувала заборону на офлайн-навчання. Таким чином із 1 вересня у школах, де є укриття, зможуть розпочати навчальний процес. Рішення щодо окремого навчального закладу прийматиме директор, а також влада на місцях. У громадах області прийматимуть рішення на основі консультацій із військовими на місцях, у залежності від безпекової ситуації в громаді, наближеності до кордону тощо, пояснили у ХОВА.

Перед початком навчального року діти і вчителі мають відпрацювати евакуацію до укриттів.

«Для дітей будуть проводити тренування, щоб відпрацювати процес переміщення в укриття до автоматизму. В укриттях облаштовують класи, щоб діти могли там продовжувати уроки. Такі приклади вже є, зокрема, у Харкові — в обласному ліцеї-інтернаті “Обдарованість” та в Пісочинській громаді», — повідомили у пресслужбі ХОВА з посиланням на департамент освіти і науки.

Нагадаємо, 7 липня Рада оборони Харківської області дозволила закладам освіти відновити традиційне офлайн навчання. Рішення стосується дитячих садочків, шкіл, вишів, коледжів. 

Але рішення Ради оборони не означає насправді, що всі школи 1 вересня відкриють двері для жітей. Більше того, у Харківській обласній військовій адміністрації обіцяють, що батьки зможуть приймати рішення з огляду на безпекову ситуацію.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці квітня у різних школах по багатьох районах класні керівники почали проводити опитування щодо гіпотетичного повернення дітей до Харкова. Звісно, не йдеться про те, що це може статися зараз, коли місто обстрілюють з російського Бєлгорода ракетами С-300. Це радше внутрішньошкільне «соціологічне дослідження», аби зрозуміти, хто з дітей може повернутися до своїх класів. Своєрідні опитувальники з’явилися як у початковій, так і в середній і старшій школах. Учителі м’яко просять батьків подумати і дати відповідь. У департаменті освіти і науки сказали: треба сформувати шкільну мережу на 2023/2024 навчальний роки, знати кількість дітей і класів.

Джерело

Новости Харькова