Харківська область отримала вісім потужних генераторів

Ще вісім генераторів очікують протягом тижня.

Партію генераторів відправлять, зокрема, на деокуповані території Харківщини.

16 грудня міжнародний комітет Червоного Хреста передав Харківській області вісім потужних генераторів. Ще вісім генераторів надійдуть протягом тижня. Генератори встановлять у лікарнях та «пунктах незламності». Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські рятувальники розказали, як безпечно використовувати генератори

«Ця допомога, яку ми отримали, є вкрай важливою. Ми отримали від Червоного Хреста чергову партію генераторів великих, потужних, на 150. По-перше, це нам дозволить підтримати ту критичну інфраструктуру, яка у нас є. Наприклад, це заклади охорони здоров’я, ті самі «пункти незламності», критичну інфраструктуру щодо тепломереж, електропостачання. Звичайно, що сьогодні ми зазнали чергового удару, і нам потрібно буде відновлювати електропостачання. І ось саме така техніка нам украй необхідна для того, щоб запускати нові потужності, і їх відновлювати», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, Ірландія закупила для Харкова три генератори, 20 конвекторів і 30 теплових гармат. Їх установили у трьох пунктах обігріву, розташованих у школах.

Джерело

Новости Харькова