Харків’янина ув’язнили за вбивство брата

Вбивство сталося цього року.

Чоловік убив брата напідпитку.

Комінтернівський районний суд Харкова виніс вирок 33-річному чоловікові, який убив брата. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді семи років ув’язнення.

Слідчі встановили, що вбивство сталося 31 січня 2023 року у квартирі по вулиці Героїв Сталінграда у Харкові. Чоловік жив зі старшим братом і матір’ю. Увечері того дня він повернувся додому й побачив, що його старший брат п’яний і агресивно поводиться. Чоловіки посварилися й почали битися. Молодший брат ударив старшого, той упав на підлогу. Потім чоловік сів на нього зверху й почав душити. Відтягнути чоловіка змогли лише поліцейські, яких викликала матір, проте його брат уже не дихав.

«Матір кричала і вимагала припинити, однак чоловік не реагував на неї і продовжував стискати руки на шиї потерпілого. Жінка викликала поліцію — тільки правоохоронці змогли відтягнути вбивцю від брата і, побачивши відсутність дихання, стали надавати медичну допомогу і викликали бригаду швидкої. Однак врятувати життя потерпілого не вдалось — лікарі, що приїхали за викликом, констатували його смерть», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції. У суді чоловік визнав провину. 

Як писав KharkovNEWS.info, у березні у Харкові 27-річна жінка вбила співмешканця. Жінка разом зі співмешканцем і друзями знаходилася вдома у квартирі по проспекту Жуковського, вони випивали. Під час сварки жінка вбила чоловіка ножем.

Джерело

Новости Харькова